
Mám ráda nové chutě. Čínské zelí pak čoi jsem zatím měla jenom v salátu. Nic zvláštního. Ale tohle glazované má skvělou chuť i konzistenci. Nádherně křupe, když do něj kousnu.
Napřed malý kousek teorie. Toto čínské zelí je velice zdravé, obsahuje vitamíny C, K a některá béčka, z minerálů pak vápník, železo, draslík a hořčík. Je velmi vhodný pro redukční dietu, protože 100 g pak čoi má jen 12 kcal (50kJ). I když musím podotknout, že tento recept mu kalorie určitě přidá.
A teď už recept, který jsem vyzkoušela.
Potřebujeme:
2 paličky zelí pak čoi (na 2 porce)
Máslo
Lžíci cukru
2 lžíce octa
Postup:
Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme do něj cukr a ocet. Chvíli (5 minut) povaříme. Pak do pánve naskládáme zelí pak čoi, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Necháme v pánvi asi 2 minuty, přičemž zelí otáčíme. Vyjmeme a podáváme. Na fotografii je přírodní vepřový plátek a čočková sekaná (gluten free).
Dobrou chuť!